Over ons

Op deze website wordt kleding aangeboden uit oudere collecties van het kindermode merk KIK-KID. Prima kleding, geen manco's maar goed zittende kleren, alleen niet het nieuwste dat nu in de kledingwinkels hangt.

KIK-KID maakt kleren, mutsen, shawls, wantjes en meer voor babies en kinderen tot een jaar of 12. De kwaliteit van het merk is de combinatie van speelsheid, pasvorm en kwaliteitsstoffen. Een kind moet spelen en de kleren van KIK-KID geven daar alle ruimte voor. Ze zitten lekker en knellen nergens, ook niet als een kind zich in onmogelijke bochten draait. De stoffen zijn zo gekozen dat ze behaaglijk aanvoelen en de bruikbaarheid van de kleding vergroten. Soms leidt dat tot verrassende stofkeuzes, altijd gaat het om kwaliteitsstoffen die ook na vaak wassen nog mooi blijven. Kleuren en uitstraling zijn bij de tijd en vrolijk.

De geboorte van het eerste kind van een goede vriendin was voor ontwerpster Ineke Grovenstein aanleiding om naast de experimentele damesmode waarmee ze zich bezighield, een kindermutsje te maken. Dat beviel zo goed dat ze er een heleboel maakte. De kleine collectie bijzondere gehaakte mutsen kwam als blikvanger in de etalage te hangen van kindermode boetieks in Amsterdam. Ineke maakte een volgende collectie en nog één. Dat leidde tot de oprichting van KIK-KID in 1996. Sindsdien is het merk gaan groeien. Van een paar verkooppunten in Amsterdam is het bereik inmiddels gegroeid tot honderden winkels over de hele wereld, van Japan en IJsland tot Spanje of de Verenigde Staten. Op het Amsterdamse eiland IJburg werkt een team aan het merk  Behalve KIK-KID maakt hetzelfde team ook damesmodelijn iez!.


Aanbiedingen